martes, 27 de mayo de 2008
PRESENTACIONS JCLIC:
-http://teoriajclic.googlepages.com/
(Projecte teoria JClic)
-http://mar.pelach.googlepages.com/activitatjclic
(JClic de les pissarres digitals)
-http://marta.merce.89.googlepages.com/jclichistòriadel
(Jclic d’hitòria de l’art)
-grupjclic4.googlepages.com/
(JClic sobre la música)
-http://patricia.amiell.googlepages.com/home
(JClic dels animals)
-http://martetaaa89.googlepages.com/grup6
(JCLIC animals de granja)
-http://grup7.ntae.googlepages.com/
(JClic dels fenòmens metereològics)
miércoles, 21 de mayo de 2008
WIKIPEDIA I ENCARTA:
La Wikipedia és una enciclopèdia electrònica, on hi pots trobar articles que escriuen els propis usuaris. És un entorn Wiki. Una vegada registrats a la fundació Wikipedia podem editar pàgines i participar en aquesta tasca col·laboradora. Hi ha un grup de persones dins dels mateixos usuaris que s’anomenen els “bibliotecaris”. Aquests, s’encarreguen de controlar les actualitzacions de la resta d’usuaris per tal d’evitar enganys i informàcions errònies. A més, és necessari seguir la normativa establerta, no es poden donar opinions personals i sempre cal donar referències dels continguts que s’editen.
Els articles de la Wikipedia s’actualitzen arreu del món, per la qual cosa, hi poden aparèixer diferències ideològiques o punts de vista diversos alhora de tractar un mateix tema. Depenen dels països es posa més ènfasi en qüestions diferents. Tots aquells temes que porten a contradiccions es tracten a l’apartat de Discusió de la mateixa Wikipedia.
A la portada principal, també hi trobem un conjunt d’eines molt interessants, com per exemple: el Commons, Wikcionario, Wikisource, Wikinoticias, Wikilibros, Wikiquote, Wikiespecies, Meta-Wiki, Wikiversidad.
Cal recordar que la Wikipedia és un programa lliure.
L’Encarta és una enciclopèdia electrònica que fa l’empresa Microsof. Dins d’aquesta, hi ha tot un conjunt d’especialistes que són contractats per la mateixa empresa i que s’encarreguen d’escriure els articles que hi aparèixen. Tots els articles que els usuaris podem cercar, s’escriuen en un sol idioma i es tradueixen en d’altres, per la qual cosa tots aquests són iguals malgrat es cerquin desde origens diferents. L’Encarta s’actualitza per via internet normalment cada any i la trobem en format DVD. El seu cost ossila entre els 60 i 150 euros. Un avantatge de l’Encarta és que, malgrat no tinguem internet podem accedir-hi si la comprem. A més, aquesta llegeix en veu alta.
També hi podem trobar un apartat de material didàctic. Un conjunt de recursos o eines educatives, com per exemple:
DIFERÈNCIES:
· Encarta:
- No es pot triar l’idioma
- Hi ha un índex temàtic
- Té un entorn molt més cuidat
- Estèticament té una entorn més eleborat
- No té textos integres, sinó enllaços on hi aparèixen
- No és un programa lliure
· Wikipedia:
- Pots triar l’idioma
- No hi ha un índex temàtic
- Estèticament es tracta d’un entorn web, és més sintètica
- Té més informació
- Hi trobem textos sencers
- És un programa lliure.
jueves, 15 de mayo de 2008
CMAP TOOLS I MINDMANAGER:
Entre altres conceptes he pogut extreure els següents:
-El cmap tools és un programa que ens permet realitzat mapes conceptuals.
-Ens permet insertar quadres de text i tot tipus de mitjans (imatges, vídeos, etc).
-Els mapes conceptuals s'estructuren jeràrquicament i representen les relacions significatives entre conceptes en forma de preposicions.
Pel que fa al programa Mingmanager, és un programa privatiu. Aquest és molt utilitzat per les empreses i ens permet recopilar i compartir informació. Al contrari que en el Cmap Tools, aquest, no té connectors.
martes, 13 de mayo de 2008
XARXA TELEMÀTICA DE CATALUNYA: XTEC
Un dels aspectes més importants que he pogut extreure d'aquesta presentació ha estat el conjunt d'activitats que podem cercar per a educació infantil, i per la resta de nivells educatius:
1. Cercar jocs infantils
2. Cercar experiències en l’àrea de música que hagin tingut diverses escoles.
3. Cercar recursos per al professorat i l’alumnat.
4. Buscar activitats realitzades pels alumnes de P4 del CEIP, El Farell.
5. Buscar la informació necessària per a presentar-nos a les oposicions d’infantil.
6. Preinscripció a les escoles, a través de la pàgina web de la generalitat.
7. Buscar: el concurs D-Mostra’t o mostrat
8. Buscar i llegir la revista educativa digital, l’article de l’Edutec : Educació i noves tecnologies.
9. Cercar una casa de colònies per treballar la granja amb els nens d’infantil.
domingo, 11 de mayo de 2008
NOTÍCIA:
USO 'SOLIDARIO' DE LAS NUEVAS TECNOLOGÍAS DE LA INFORMACIÓN Voluntarios 'en red' Fortalecer los trabajos de los cooperantes y reducir la 'brecha digital' son los retos del e-voluntariado (E. Especial) BARCELONA.- El 'voluntariado en red' es la nueva cara de la ayuda social. Su primera misión es la de fortalecer la competencia y las capacidades del voluntariado gracias a internet. La segunda, reducir la 'brecha digital' entre continentes y dentro de los propios países para construir una sociedad de la información más inclusiva. "Ya no es suficiente con ser amables y sonrientes", dice Carlos Roca. El voluntariado se adapta a los nuevos tiempos. Carlos, responsable del área de jóvenes del IAVE de Bolivia (Asociación Internacional para el Esfuerzo del Voluntariado), es un vivo ejemplo de que algo en el mundo del voluntariado está cambiando. O que, por lo menos, lo están haciendo sus protagonistas. El voluntariado se enfrenta a un problema de imagen, muchas veces 'contaminada' por el concepto de acciones asistenciales, de 'caridad' hacia los más desfavorecidos. "Los jóvenes lidiamos día a día porque el voluntariado no sea considerado una labor de asistencialismo", reconoce. El trabajo de los voluntarios representa entre un 8% y un 14% del PIB de algunos países, como Francia. La organización internacional ATD Fourth World ha sido la encargada de poner en cifras "el esfuerzo enorme" pero "poco visible" que relizan cientos de personas alrededor del mundo, explicó Victoria Krebs, de la International Conferencia Volunteers de Suiza. Para garantizar la 'viabilidad' de muchos de los trabajos de los voluntarios, internet y las nuevas tecnologías de la información constituyen una herramienta básica. E inalcanzable en la mayor parte de los países del Tercer Mundo y en los que se encuentran en vías de desarrollo. Se estima que hoy en día el 91% de los usuarios de estos instrumentos se concentra en el 19% de los países del globo. Algo más que espectadores gracias a internet
"En la sociedad de la información, los voluntarios no sólo somos espectadores", explicó Roca, "podemos interactuar y transmitir experiencias que en un principio serían locales y ahora pueden dar la vuelta al mundo". La llamada 'brecha digital' dificulta el trabajo del voluntariado. "En Latinoamérica, por ejemplo, hay muchachos colaborando con sus comunidades y ni ellos mismos saben que son voluntarios". Facilitar el acceso de estos jóvenes a internet para que puedan compartir su trabajo, ayudar a mantener redes universitarias nacionales e internacionales o prestar apoyo a los programas de lucha contra el sida es la labor del llamado 'voluntariado virtual' o 'e-voluntariado'. ¿Controladores de las cuentas del gobierno?
Para el joven boliviano, los 'deberes' pendientes del voluntariado se tienen que centrar ahora, frente a esta nueva perspectiva, en involucrar a la sociedad civil, a la administración pública y a las empresas en los esfuerzos de un trabajo sin remuneración que ya ocupa a más de 5.000 jóvenes en el mundo. "No jugamos el rol del gobierno", matizó. "Nuestra tarea consiste en prestar ayuda e identificar los problemas sociales porque los vivimos día a día". En este sentido, el líder juvenil de IAVE ha denunciado que los gobiernos son todavía "reacios" a la hora de aceptar propuestas de la sociedad civil. "Saben que estarán más controlados cuando subvencionen los trabajos sociales y temen que el voluntariado se convierta en un controlador de las cuentas públicas". Comentari: Aquesta és una gran iniciativa que ajudarà a que el món del voluntariat canvïi. Crec que si la societat evoluciona tot a d'evolucionar amb ella i adaptar-se. El que ens presenta aquest article és una nova forma de fer voluntariat aprofitant la facilitats comunicatives que ens aporten les noves tecnologies. És un iniciativa que intenta trencar fronteres en el món del voluntariat i crec que és una molt bona manera de que pugui haber molta més col·laboració ciutadana. Per altre banda crec que un dels gran inconvenients d'aquesta iniciativa és el fet que una de les bases del voluntariat ha de ser el contacte amb l'altre, i amb aquesta iniciativa es fomenta la comunicació peró no el contacte físic entre persones, i jo no sé fins a quin punt pot tenir una utilitat interessant. Com a conclusió puc dir que, sigui com sigui aquesta iniciativa té com a base el voluntariat i l'ajuda a persones que en tenen algun tipus de problema i que sempre és bó que algú els hi doni la importàncien que mereixen. | |
jueves, 8 de mayo de 2008
EXPOSICIÓ JCLIC:
Dins d'aquesta exposició van realitzar les activitats següents:
-Vídeo d'una mestra que ens explica la seva experiència amb el Jclic.
-Activitats de Jclic per treballar la part teòrica.
-Creació d’una activitat Jclic: sopa de lletres.
-Avantatges i inconvenients del Jclic.
Les adreces que les nostres companyes ens van assenyalar van ser les següents:
http://www.vedruna-angels.org/
ZONA CLIC: http://clic.xtec.net/
Per acabar ens van animar a realitzar un debat sobre els avantatges i els inconvenients sobre el jclic, i entre d'altres aspectes van sortir els següents:
-Avantatges: els aprenentatges són més ràpids, seguretat a l’hora de treballar, activitats atractives visualment, dinàmiques i serveixen per a l’autoaprenentatge, etc.
-Inconvenients: activitats mal dissenyades, eina de treball mal emprada, etc.
EXPOSICIÓ EDU 365:
-def. edu365:és un portal educatiu del departament d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya, orientat i desenvolupat específicament per a l'alumnat i les seves famílies, que es basa en les infraestructures i serveis de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya.
Per altre banda cal destacar que en iniciar la seva exposició ens van fer un esquema sobre tots els conceptes que volien treballar. I també vam haver de cercar les egüents pàgines, vidios...
- El joc "anem...d'excursió"
- les MUD i explicar què eren
- van haver de cercar la web de Federació d'AMPA d'Escoles Bressol a Barcelona (FAEBB)
- El vídeo "El flamenc i en Pere i el llop"
- La pàgina web de la Generalitat de Catalunya destinada a l'educació
- La proposta educativa promoguda per Vilaweb i Edu 365.
martes, 6 de mayo de 2008
EXPOSICIÓ PDI:
Aquesta ha sigut sobre les PDI les nostres companys per començar ens han possat un vidio bastant interessant, on un mestre real ens explicava el funcionament d'una PDI i els seus avantatges en la seva utilització a l'aula. La direcció web per veure el vidio és la següent:(http://www.vedruna-angels.org/)
Les companyes també vam fer un petit debat sobre els avantatges i inconvenients de la pdi:
1. Avantatges:
- Molt més dinàmic a l'aula
- Aprenen més ràpid a llegir
- Els infants utilitzen el programa tant a l'escola com a casa
- Poden fer activitats d'autoaprenentatge i d'autoavaluació
- El nen es familiaritza amb l'ordinador i el ratolí
2. Inconvenients:
- Si el nen troba complicada l'activitat, passa a una altre.
Ens han presentat també un programa que s'utilitza amb les pdi, SMART Note Book. Aquest, entre altres coses ens permet:
- Treballar amb el word
- Escriure i reconéixer paraules
- Utilitzar diferentes formes i símbols
- Canviar els colors del fons, de les lletres, etc.
- Utilitzar diferents formats de línia
- Incertar imatges i sons
- Incertar vídeos
lunes, 5 de mayo de 2008
Video
Per realitzar aquest vidio hem seguit els següents pasos:
1.-grabar diferenst seqüències amb una extenció d'uns 8min.
2.-Hem editat el vidio a través del programa pinnacle studio. Amb aquesthem pogut modificar les diferents seqüències, incloure textos i música...
3.-En acabar la edició del vidio l'hem penjat a la pàgina web www.youtube.com, i hem realitzat un enllaç directe amb aquesta per tal de que el nostre vidio es pogués veure des de el nostre weblog.
miércoles, 30 de abril de 2008
El programari lliure:
-Quan parlem de programari ens referim, en el conjunt de programes informàtics. Els programes d’ordinadors són seqüències d’instruccions que el processador va llegint, interpretant i executant. Les llistes d’instruccions són escrites pels programadors, mitjançant el codi font, un llenguatge de programació. Perqué el processador sigui capaç d’entendre les instruccions, cal convertir el codi font en sèries d’instruccions bàsiques. Com a resultat tindrem el codi executable. Aquest codi es considera més ràpid que el codi font. El codi executable són un conjunt d’instruccions en codi binari. Aquest enten el sistema operatiu i el fa funcionar.
A l’hora de publicar alguna cosa els programadors poden escollir entre mantenir el codi font obert o tancar-lo. Si el programari del codi font es manté obert, altres programadors podran accedir-hi i entendre el funcionament del programa. El programari lliure permet usar-lo amb total llibertat, estudiar-lo i adaptar-lo a les nostres necessitats, redistribuir-lo tantes vegades com desitgem i introduir-hi millores i fer-les públiques.
Si es manté tancat, ningú podrà accedir el seu codi. Això també es coneix amb el nom de programari convencional o privatiu.
El programari convencional es pot classificar de la manera següent:
- Programari gratuït (freeware)
- Programari de prova (shareware)
- Programari comercial
Podem dir que això és un petit resum dels aspectes más importants del programari lliure.
sábado, 26 de abril de 2008
POWER POINT:
definició conceptes claus sobre el power point:
El Power Point és un document format per diapositives on hi podem trobar objectes com imatges, text, vídeos que es realocionen entre si a través de transcisions i animacions.
- Transicions: efecte sonor o gràfic que s'aplica per passar d'una diapositiva a una altre. S'aplica a les diapositives.
- Animacions: efecte gràfic i/o sonor que apliquem a un objecte, com per exemple un text darrere d'altre text.
- Accions: S'aplica als objectes i s'ha de clicar sobre d'aquests.
martes, 22 de abril de 2008
CREACIÓ D'UN JCLIC:
-definició concepte jclic:
Jclic és un programa que ens permet fer i publicar activitats per nens. Normalment els crea el mestre, però els nens també estan capacitats per crear-los.
-Passos a seguir per crear un Jclic?
1.-realitzar un esquema d'activitat.
2.-Cercar el material necessari per realitzar el jclic, imatges, sons...
3.-Guardar el materila en una carpeta.
4.- crear el paquet d'activitats (normarxiu.jclic)
5.-Crear espai web.
6.- crear pàgina web.
7.- penjar l'arxiu a la pàgina web + l'arxiu jclic zip.
domingo, 20 de abril de 2008
Aspectes que he pogut extreure de la lectura:
-El millor ús del vidio dins de l'educació no és fer que els alumnes facin un simple visinat, sinò que la millor opció es que realitzin un. Amb això en Cabrero no vol dir que els nens no adquireixin coneixements sinó, que la millor opció per a poder fixar els conceptes és a través de la realització directe. Podem dir que amb aquesta segona opció l'alumne realitza un aprenentatge significatiu.
-Altre aspecte que ens destaca Cabrero és la utilització el vidio com una eina per avaluar els alumnes. Es a dir podem possar fragments d'un fet històric i demanar-lis que ens expliquen les característiques de l'època.
-També ens expressa que els alumnes poden aprendre molts conceptes sobre el llengutge audiovisual, símbols, tècniques, una manera diferent d'expressar-se...
Aquets són els aspectes que he pogut extreure de la lectura d'aquets capítol.
jueves, 10 de abril de 2008
Comentari d'una noticia
El mundo.es 1/4/08
La muerte de un bebé de cuatro meses destapa una guardería ilegal en Barcelona
- Los Mossos detienen a la propietaria porque empleaba a dos trabajadoras irregulares
- El centro tenía licencia de ludoteca, no de guardería, y también carecía de seguro
- Con esta licencia podían acudir 10 niños y se calcula que lo hacían 30
BARCELONA.- La muerte de un bebé de tan sólo cuatro meses ocurrida el lunes por la mañana ha destapado una guardería ilegal situada en el distrito de Horta-Guinardó de Barcelona. Los Mossos d'Esquadra, que investigan las circunstancias del fallecimiento del pequeño, han detenido a la dueña del centro por un delito contra los derechos de los trabajadores, ya que dos de las tres jóvenes que tenía empleadas se encuentran en situación irregular en España.
Según han explicado fuentes de la investigación a EL MUNDO, sobre las 10.00 horas del lunes, el hijo de una pareja de nacionalidad boliviana -nacido el pasado mes de noviembre- empezó a ponerse "morado", por lo que la madre del bebé fue alertada por personal de la ludoteca Winnie de Pooh, situada en los bajos del número 8 de la calle de la Marquesa Caldes de Montbuí, de Barcelona. Hasta el establecimiento se trasladó una ambulancia que llevó al pequeño a un centro hospitalario donde todos los intentos por reanimarle resultaron inútiles.
Diversas dotaciones de los Mossos d'Esquadra, que se han hecho cargo de las pesquisas, acudieron hasta la ludoteca e interrogaron a las trabajadoras y a la dueña del establecimiento.
Según han señalado fuentes policiales, este centro obtuvo licencia para ejercer como ludoteca hace escasas semanas. Un vecino del bloque contiguo al centro ha explicado que "hace poco tiempo que está abierta y casi todos los niños que vienen cada día son sudamericanos".
Un sinfín de irregularidades
Las primeras investigaciones de la Policía autonómica han confirmado que, a pesar de tener permiso como ludoteca desde el mes de febrero, el centro ofrecía servicios de guardería y sus horarios no se correspondían a la actividad para lo que estaba habilitado. Sin embargo, no es ésta, ni mucho menos, la única irregularidad que fue detectada a primera vista.
A pesar de tener licencia para el cuidado de una decena de niños, a este establecimiento acudían diariamente una media de 30 pequeños que eran vigilados por tres trabajadoras. De las tres empleadas, dos estaban en situación ilegal en España y, por ello, los agentes de la Policía catalana procedieron a la detención de la propietaria, Rosa Angélica S. L., de origen peruano.
Dos de las trabajadoras también son sudamericanas y se les ha abierto el pertinente expediente al encontrarse en territorio español sin tener los permisos y documentación en regla, según explicaron ayer las citadas fuentes, que añadieron que por el momento no han sido arrestadas.
Por si fueran pocas las irregularidades, el centro investigado carecía de los seguros pertinentes para esta clase de establecimientos y que deberían cubrir hechos como el que se produjo ayer la mañana.
Los investigadores están a la espera de recibir los resultados de la autopsia que se debe practicar al cadáver del bebé para conocer con exactitud las causas de su muerte. No obstante, fuentes cercanas a las pesquisas han señalado que todo apunta a que el pequeño pudo haber sufrido lo que se conoce como muerte súbita y que es la primera causa de fallecimiento en los países occidentales en niños de entre uno y doce meses.
Desde la Policía autonómica se explicó de forma oficial que se está investigando el caso y que no se descarta hipótesis alguna respecto a la causa de la muerte del pequeño, aunque todo apunta a que pudo fallecer por muerte súbita.
Está previsto que la dueña de esta ludoteca que hacía las veces de guardería sin poseer licencia para esta actividad sea puesta a disposición judicial en las próximas horas. Por el momento, está acusada de un delito contra los derechos de los trabajadores.
Comentari personal:
Gracies a la meva experiència personal he pugut veure amb els meus propis ulls algunes de les diferents irregularitats que s'han destapat en aquest cas.
Puc donar fe de que la situació en la que es troben moltes de les llars d'infants a barcelona és molt similar a la que es troba la que ara ocupa aquesta noticia. Jo mateixa vaig treballar en una llar on les instalacions eren pèssimes i que el preu que havien d'abonar els pares era totalment desmesurat.
He volgut escollit aquesta noticia per poder revindicar totes les irregularitats que extisteixen, i també per a fer una queixa ferma sobre la situació laboral en la qual es troben les treballadores d'aquets establiments.
TREBALLEM EL VIDIO:
Conceptes importants que cal saber sobre els vidios:
- Fire Wire: Cable semblant al del USB però per a càmeres de vídeo.
- FPS : Són les imatges que passen per segon. En aquest video ens passen 25 imatges per segon, en canvi, a la web cam són 10 imatges per segon.
- Pinacle studio: És el programa que utilitzarem per fer el nostre vídeo.
- Capturar: Agafar imatges. Són fonts d'imatges en format DV.
- Format DV: És un format no comprimit. El desaventatge que té és que ocupa molt d'espai.
- Format MPEG: És un format comprimit. Aquest és el que hem utilitzat per fer el nostre vídeo.
2 tipus de vídeo
- Vídeo gran: Format --> DV ; Grandària --> 720x576 DV ; FPS--> 25 imatges per segon; 100 mg per segon.
- Vídeo petit: Format --> Windows media; Grandària --> 180x144 DV; FPS --> 12,5 imatges per segon; té menys de 100 mb per segon.
Per crear un vidio cal tenir en compte els següents pasos:
- Crear carpeta
- Copiar dades ( captura m.peg)
- Retallar
- Al Time line
- Posar Transicions
- Posar efectes
- Introduïr música
- Posar imatge fixe (optatiu)
- Textos (optatiu)
- Guardar vídeo. ( archivo -- tipo de archivo (windows media) -- Preajuste (Pal alta calidad)
PRÀCTICA OBLIGATÓRIA 1: GIMP


El que se'ns demanava en aquesta primera pràctica era que escollissim un imatge i que d'aquesta retallessim una part i aqui teniu el resultat de la meva imatge.
PASOS QUE CAL SEGUIR PER REALITZAR
LA PRÀCTICA:
1.- Cercar la imatge adequada.
2.-Guardar aquesta imatge en l'ordinador que utilitzarem per realitzar la pràctica.
3.-Obrir la imatge dins del programa gimp.
4.- Modificar la mida de la imatge per tal d'evitar que es veigi pixelada en el moment en què la retallem.
5.-Retallem la imatge.
6.- Penjar imatge original i imatge retallada al meu weblog.
sábado, 29 de marzo de 2008
NOTÍCIA:
300 profesores aprenderán el uso de nuevas tecnologías para mejorar la calidad educativa
PALENCIA.- La Junta de Castilla y León y la Fundación Telefónica han firmado un convenio de colaboración que permitirá la formación de 300 profesores en el uso pedagógico de las nuevas tecnologías de la información con el fin de mejorar la calidad educativa.
El consejero de Educación, Juan José Mateos, y el vicepresidente ejecutivo de la Fundación Telefónica, Javier Nadal, protagonizaron la firma de este acuerdo que se realizó mediante una pizarra digital.
Esta colaboración permitirá no sólo formar a profesores, sino también llevar las últimas innovaciones a los directores de los centros educativos, a los padres de los alumnos, así como a los trabajadores de la Consejería de Educación.
Nuevas demandas
Se trata de un proyecto enmarcado dentro del programa EducaRed Innova que pretende formar a los profesionales de la educación en las herramientas necesarias para dar una respuesta más adecuada a las nuevas demandas educativas de la sociedad.
Gracias a este convenio el Centro de Formación e Innovación Educativa de Palencia acogerá una serie de talleres destinados a que los docentes aprovechen al máximo los recursos informáticos que tienen a su alcance, gracias a la aplicación de los últimos avances como la tecnología Web 2.0, Podcast y la generación de redes sociales especializadas en educación.
De igual modo, los asistentes recibirán formación en la utilización de los más modernos programas informáticos, así como en el uso de los dispositivos digitales más novedosos como el tablet pc o las pizarras digitales para conseguir que la enseñanza se adapte a los nuevos tiempos y obtenga los mejores resultados entre los estudiantes.
Internet educativo
El programa EducaRed fue creado en 1998 para potenciar el uso educativo de Internet en beneficio de profesores, alumnos, padres y centros educativos hasta haberse convertido en el portal sobre enseñanza más importante al servicio de la comunidad hispanoamericana. Sólo el año pasado, EducaRed sirvió para impartir 395.000 horas lectivas, bien de forma presencial bien on line, a casi 50.000 miembros de la comunidad educativa.
El consejero de Educación se refirió en este foro a la asignatura de Educación para la Ciudadanía y aseguró que aunque al Gobierno regional «no le gusta», el decreto aprobado en Castilla y León va a permitir que los padres de la región no tengan que plantearse la objeción de conciencia porque, según explicó, el temario no incluirá adoctrinamiento en valores morales.
opinió personal:............
martes, 25 de marzo de 2008
Educación Audiovisual: capítol 1 del llibre vidio i educación, Joan Ferrer
Aquesta classe hem fet una reflexió sobre la lectura del capítol 1er del llibre vidio i educació de Joan Ferrer.
Aspectes claus estrets de la lectura:
IMATGE - EMOCIÓ-IDEA, rebem una imatge que ens produeix una emoció i gracies a aquets procés s'ens presenta al cap una idea determinada.
TEXT-IDEA-EMOCIÓ, a través de la lectura d'una text esdevés en el nostre cervell una ideá que posteriorment ens produeix una emoció.
Cal destacar també que en el text han aparegut les diferents característiques del llenguatge audiovisual
- Mescla: Quan veiem una pel·licula no estem veient una barreja, sinò una mescla. Es tot compacte, no s'aprecia que està feta de diferents escenes, sembla tot seguit.
- Llenguatge popular: S'erveix per captar la idea i que arribi l'emoció. Es vol que les emocions no es perdin.
- Dramatització: Generelment han de succeïr coses, no poden haver escenens llargues sense que passi res.
- Relació optima Fons-Figura: És una relació de tots els elements i d'estereotips.
- És l'ambient que envolta.
lunes, 10 de marzo de 2008
NOU CURRÍCULUM D'EDUCACIÓ INFANTIL!!!!!!!
http://www.xtec.cat/estudis/primaria/curriculum_infantil.htm
jueves, 6 de marzo de 2008
bases de la nova llei d'educació de Catalunya
Crec que és un tema que ens afecta directament ja que es tracte del futur de l'educació a Catalunya, i com a conseqüència al nostre futur com a mestres.
Per aquesta raó vull publicà la direcció on podeu trobar aquesta nova llei. M'agradaria també que hem fessiu arribar els vostres comentaris i crear un petit debat per tal de poder formar-nos una opinió ferma sobre aquest tema.
La direcció on podeu trobar tota la informació és, tant de les bases de la llei com un power point on hi apareixen els eixos principals:
http://www.gencat.net/educació/llei_educació/index.htm
lunes, 3 de marzo de 2008
JA TINC WEBLOG!!!!!!!!
ja tinc weblog, si alguna té alguna sussgerència per que el pugui millorar o si voleu passer-me trucs per saber utilitzar-lo m'agradaria que m'ho diguessiu.
gracies.
Estela.